Pojawiły się nowe wpisy (0)
[i] Aby dodać Tweeta po prostu wklej bezpośredni link
[i] W ten sam sposób możesz dodać filmik z youtube.com

DucVolpe   Redakcja
|09:54 03.09.23

Rzecznik Prasowy Angelika Kłos, odpowiedzialna między innymi za prowadzenie Biura Prasowego oraz kontakty z mediami, z dniem 31 sierpnia zakończyła pracę w Zagłębiu Lubin S.A. 

- To był dla mnie zaszczyt móc sprawować funkcję rzecznika prasowego Zagłębia i za tę możliwość bardzo dziękuję Prezesowi Michałowi Kielanowi. Po 5 latach pracy w Miedziowych barwach, podjęłam decyzję o dokonaniu zmiany zawodowej. Dziękuję wszystkim, z którymi miałam przyjemność przez te wszystkie lata pracować - kolegom i koleżankom z biur, trenerom, piłkarzom, przedstawicielom mediów i kibicom. Jestem przekonana, że przed Naszym Klubem i Akademią KGHM Zagłębia jeszcze wiele wspaniałych sukcesów - powiedziała Angelika Kłos. 

O tym, kto zostanie jej następcą Klub poinformuje w osobnym komunikacie.

Grass  
|13:11 02.09.23

Ławniczak > Kopacz > Kruk > Jach > Lepczyński > Nalepa

Kuba39   Redakcja
|11:37 02.09.23

[Sytuacja zdrowotna Pogoni Szczecin]

Jeśli chodzi o Portowców, to do treningów z drużyną dołączyli Benedikt Zech i Fredrik Ulvestad. Nie wiadomo jednak, czy trener Jens Gustafsson zdecyduje się skorzystać z usług któregoś z tych graczy już w najbliższym starciu w Lubinie. Ciągle kontuzjowany jest Marcel Wędrychowski, a Dante Stipica od poniedziałku ma pracować z II zespołem. W ekipie Pogoni nie ma piłkarzy, którzy musieliby pauzować w 7. kolejce PKO Ekstraklasy z powodu kartek.

DucVolpe   Redakcja
|11:34 02.09.23

W najbliższą środę 6 września o godzinie 19:30 Zagłębie Lubin rozegra mecz sparingowy w Dzierżoniowie z miejscową Lechią. Mecz towarzyski będzie związany z oficjalnym otworzeniem nowego stadionu im. Jerzego Michałowicza przy ul. Wrocławskiej.

Będzie transmisja live.

DucVolpe   Redakcja
|19:03 01.09.23

[OFICJALNIE]

Tomasz Pieńko związał się z Zagłębiem Lubin nową umową obowiązującą do 30 czerwca 2026 roku. 19-letni pomocnik w tym sezonie PKO Ekstraklasy zagrał w sześciu spotkaniach.

DucVolpe   Redakcja
|20:51 31.08.23

[DAMIAN DĄBROWSKI dla zaglebie.com]

- Trzeba powiedzieć, że Korona nas zaskoczyła zaskoczyła - potrafili nas zdominować i wygrać to spotkanie. Nie chcemy szukać usprawiedliwień i patrzymy tylko na siebie. Nie sprostowaliśmy zadaniu, przeanalizowaliśmy już ten mecz i chcemy wyciągnąć wnioski. W kolejnych spotkaniach zamierzamy lepiej wykonywać założenia taktyczne, aby takie mecze jak ten z Koroną już się nie powtórzyły.

- Na pewno mecz z Pogonią, to będzie dla mnie nieco inne spotkanie. Zapewne dodatkowe emocje będą towarzyszyły, ale wyzwolą one we mnie jeszcze więcej energii, także pozytywnie zapatruję się na ten mecz. 

- Pogoń ma w swoim DNA utrzymywanie się przy piłce, dominowanie nad rywalem i agresywny doskok po stracie futbolówki - tym głównie się cechują. Nasz sztab o tym wie i będziemy chcieli dobrze przygotować się do tego spotkania.

DucVolpe   Redakcja
|20:48 31.08.23

41. rocznica Zbrodni Lubińskiej. 31 VIII 1982r. podczas pokojowej demonstracji władza komunistyczna dopuściła się zbrodni, w wyniku działań milicji i ZOMO w Lubinie od kul zginęły 3 osoby. Kibice Zagłębia jak co roku obecni na obchodach ku pamięci Bohaterów tamtych dni.

default avatar
Hal1946  
|20:47 31.08.23

W Paprykarzowni burdel. Decyzją sztabu szkoleniowego Dante Stipica został przesunięty do trzecioligowego zespołu rezerw Pogoni Szczecin. 32-letni chorwacki bramkarz w obecnym sezonie PKO Ekstraklasy wystąpił w dwóch spotkaniach